2019/11/09 13:30
Nov 09 2019

Eemlandhoeve vriendendag 2019

  • 13:30
  • de Eemlandhoeve

Uitnodiging vriendendag november 2019 def

Eemlandhoeve 2020 – volgende stappen

Hierbij nodigen wij onze Eemlandhoeve-vrienden en de Eemland300 leden uit voor de Vriendendag op de Eemlandhoeve. Het is een heftig jaar voor de boeren (en wij voelen dat ook), tegelijk een wonderlijk jaar waarin heel veel gebeurd is.

Op de Eemlandhoeve willen we een vervolgstap zetten wat betreft de organisatie: de Stichting ter bevordering van de Eemlandhoeve (werktitel) waarin de familie Huijgen samen met de Maatschappij van Welstand, de Stichting Vrienden van de Eemlandhoeve en de Stichting Eemlandhoeve Netwerk een nieuwe ‘commons’ vormen. Deze ‘nieuwe commons’ zijn onder andere het onderwerp voor deze Vriendendag.

Daarnaast zijn we bezig met het project verduurzaming (zonnepanelen op de daken) en het idee voor de ‘Mansholtcampus’: op weg naar een Maatschappelijk Gezond Voedselsysteem (MGV)’. We praten u als vrienden hierover graag bij.

Koffie, thee en lekker eigen baksel staan voor u klaar. We nodigen u uit om ook een (nieuwe) vriend mee te nemen of zelf nog wat vriendenparticipaties te nemen om onze doelen voor 2020 te realiseren!
Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 Ontvangst met lekkers
14.00 Welkom door de voorzitter van de Stichting Vrienden Desiree Berendsen en bestuurslid van de Burgercollectief Eemland300.
14.15 Lezing door Socrates Schouten van De Waag, Amsterdam: De herontdekking van de ‘commons’ in onze tijd: voorbeelden van toen en nu – en hun betekenis voor de Eemlandhoeve – met socratisch gesprek.
15.00 Ademruimte op het boerenerf: wandeling met Boer Jan
15.30 Stand van zaken rond de Eemlandhoeve – de Mansholtcampus in wording
16.30 Afsluiting – Vriendenpunten kunnen ingeleverd worden in de winkel bij Boer Henk. Nieuwe vriendenparticipaties bij bestuur Vrienden/coördinator Willem Ruizendaal

Verdere informatie :

  •  Website van het Givethechange plan voor het Inspiratiehuis van de Mansholtcampus (https://www.givethechange.nl/pages/inspiratiehuis-op-de-mansholtcampus) voor een gift die Triodos verdubbelt.
  • Brief zonnepanelen-actie vanuit de Stichting Vrienden van de Eemlandhoeve & Eemland 300 (zie website www.eemlandhoeve.nl onder hoeve/vrienden ).

Laat even weten of en met wie je komt (groten en kleinen) vóór maandag 4 november bij vrienden@eemlandhoeve.nl

Hartelijke groeten en graag tot ziens op 9 november.
Desiree Berendsen (voorzitter Vrienden),
Theo van der Tak (voorzitter Eemland300)
Jan en Maaike Huijgen (boer/in Eemlandhoeve)