Joel Diepeveen, tuinder op de Eemlandhoeve

Joel Diepeveen, tuinder op de Eemlandhoeve

Graag wil ik mij via deze nieuwsbrief eens goed aan jullie voorstellen. Ik loop nu al een tijdje als de ‘nieuwe’ tuinder rond op de Eemlandhoeve en voel mij steeds meer op mijn gemak op deze bijzondere plek! Mijn naam is Joël en samen met mijn vrouw Jantine hopen we snel te kunnen verhuizen vanuit Nunspeet naar Amersfoort. Na mijn studie Media & Cultuur aan de UvA ontdekte ik al snel dat ik eigenlijk een heel ander leven voor me zag. In het ‘boer’ zijn (voelt nog iets onwennig om me zo te noemen) kan ik mijzelf helemaal kwijt! Hard werken, creatieve oplossingen bedenken, met het ritme van de natuur leven en tegelijkertijd relevant zijn voor een gezonde gemeenschap. Het is heel gaaf en uitdagend om dit midden op het levendige erf van de Eemlandhoeve te mogen doen. Dit eerste jaar is er helemaal op gericht om het land weer op orde te brengen en te herstellen in een vruchtbare ‘market garden’. We werken toe naar een lang teeltseizoen waarin een constante stroom aan groentes bij mensen thuis en in het restaurant van de Eemlandhoeve op tafel terecht komen!
Op het instagram account ‘Eemlandhoeve moestuin’ kun je de ontwikkelingen volgen. Maar het is natuurlijk leuker om af en toe eens langs te komen. Het is bijzonder interessant je eten voor je neus te zien groeien en verbluffend hoe snel dat bij bepaalde gewassen gaat. Wil je dit seizoen al delen in de oogst? Neem dan contact met me op via moestuin@eemlandhoeve.nl of zoek mij eens op in de moestuin. Je weet namelijk pas echt of je eten duurzaam is wanneer je de boer kent!

Deel dit bericht


Powered by Eemlandhoeve