Boerderijwinkel

Groenten

Vers is ook echt vers, in principe dezelfde dag geoogst. Ecologische teelt zonder gebruik van pesticiden, herbiciden en kunstmest. Seizoensgebonden, de natuur bepaalt wat er mogelijk is. Echt lokaal, geen extra belasting op het milieu door transport en gekoelde opslag.
Verpakkingsarm, minimaal plastic gebruik. Regeneratieve landbouw: ruimte voor biodiversiteitsherstel, bodemleven ontwikkeling en circulaire praktijken. Grotendeels handwerk! Nauwelijks gebruik van fossiele brandstoffen… en nog veel meer!

Hoe het in zijn werk gaat

De verkoop is in principe exclusief voor vaste klanten. Van ongeveer april tot begin december is er een wisselend aanbod, waaruit je zelf je pakket samen kunst stellen die je vervolgens op de boerderij kunt ophalen.

Op dit moment heb ik helaas niet genoeg aanbod om nieuwe klanten aan te nemen, maar je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. Er wordt hard gewerkt om in de toekomst meer mensen van verse en lokale groenten te voorzien!

Direct contact met de tuinder

Mail of app Joël voor vragen of interesse om te delen in de oogst.

moestuin@eemlandhoeve.nl
0610692325

Biologisch rundvlees

De koeien worden het hele jaar door volledige gevoerd met het gras van het erf van de Eemlandhoeve. In de zomer eten de koeien dit gras zelf van het land en in de winter krijgen ze dit gevoerd in de potstal, welke zich midden op het erf bevindt. Doordat de koeien alleen gras eten, ontwikkelen ze zich rustig en krijgen ze de tijd om te groeien. Kalveren mogen tot een half jaar bij de kudde blijven en drinken melk bij de moeder koe. Na een half jaar, worden de kalveren apart gezet, omdat het anders mogelijk is dat de stier (de vader van de kalfjes) ze gaat dekken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Het slachten is een onderdeel van het proces. Ondanks dat we dit op de boerderij weten, is het voor ons niet de normaalste zaak van de wereld. De boer kent de koeien en weet de karakters, bij slachten nemen we het leven. Dit is niet zomaar iets: we vinden het belangrijk dat mensen hierbij stil staan. Maar juist omdat wij weten dat de koe een goed leven heeft gehad, kunnen we met een gerust hart het Eemlandhoeve vlees eten.

Filter