Winkel

Boerderijwinkel – Webwinkel

Bestellingen boven de 50 euro bezorgen wij gratis thuis in Amersfoort en Bunschoten op dinsdag en donderdag!

Standaard zijn al onze rundvleesproducten diepgevroren.

Groenten

Vers is ook echt vers, in principe dezelfde dag geoogst. Ecologische teelt zonder gebruik van pesticiden, herbiciden en kunstmest. Seizoensgebonden, de natuur bepaalt wat er mogelijk is. Echt lokaal, geen extra belasting op het milieu door transport en gekoelde opslag.
Verpakkingsarm, minimaal plastic gebruik. Regeneratieve landbouw: ruimte voor biodiversiteitsherstel, bodemleven ontwikkeling en circulaire praktijken. Grotendeels handwerk! Nauwelijks gebruik van fossiele brandstoffen… en nog veel meer!

Hoe het in zijn werk gaat
De verkoop gaat in principe op bestelling. Van ongeveer april tot november wordt wekelijks het aanbod via Whatsapp doorgestuurd, waaruit je zelf je pakket samen kunst stellen. Je stuurt mij je lijstje en de dag waarop je het op wilt halen (dinsdag, donderdag of zaterdag) en dan zorg ik dat het klaar staat om opgehaald te worden.

Wil jij ook delen in de oogst? Meld je dan aan voor de verzendlijst door mij een berichtje te sturen. Meedoen is geheel vrijblijvend, je bestelt simpelweg wanneer het jou uitkomt.

Ook delen in de oogst?

app onze tuinder Joël.

moestuin@eemlandhoeve.nl
0610692325

Biologisch rundvlees

De koeien worden het hele jaar door volledige gevoerd met het gras van het erf van de Eemlandhoeve. In de zomer eten de koeien dit gras zelf van het land en in de winter krijgen ze dit gevoerd in de potstal, welke zich midden op het erf bevindt. Doordat de koeien alleen gras eten, ontwikkelen ze zich rustig en krijgen ze de tijd om te groeien. Kalveren mogen tot een half jaar bij de kudde blijven en drinken melk bij de moeder koe. Na een half jaar, worden de kalveren apart gezet, omdat het anders mogelijk is dat de stier (de vader van de kalfjes) ze gaat dekken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Het slachten is een onderdeel van het proces. Ondanks dat we dit op de boerderij weten, is het voor ons niet de normaalste zaak van de wereld. De boer kent de koeien en weet de karakters, bij slachten nemen we het leven. Dit is niet zomaar iets: we vinden het belangrijk dat mensen hierbij stil staan. Maar juist omdat wij weten dat de koe een goed leven heeft gehad, kunnen we met een gerust hart het Eemlandhoeve vlees eten.

Resultaat 1–12 van de 34 resultaten wordt getoond

Powered by Eemlandhoeve