Inspiratiehuys

Boer en filosoof Jan Huijgen van het Eemlandhoeve Inspiratiehuys combineert ver-gezichten met de laarzen op de grond in zijn benadering van voedsel&landbouw&gezondheid&leefomgeving. Hij heeft een bron van ideeen in zich, die met maten omgezet worden tot daadwerkelijke prototypes en werkzame modellen.

Vanuit Eemlandhoeve Inspiratiehuys zijn ooit het agrarisch natuurbeheer voor de regio, de multifunctionele landbouw op nationaal level en ook de Europese benadering van het veelzijdige platteland vormgegeven.

Hij ontving voor zijn bijdrage de internationale Mansholtprijs (2007), samen met Carlo Petrini – de godfather van de slow foodmovement en Franz Fischler – oud Eurocommissaris voor peiler II van de plattelandsontwikkeling.

Jan Huijgen is nu bezig om voedsel weer centraal te stellen, dicht bij de natuur (van natuur leven) en dicht bij het lijf van mensen, met een  gezonde bodem, gezond landschap en: belangrijkste: de verbinding met burgers in de stad en de regio’s. Herstel van de regionale voedselscultuur.

Recentelijk werd hij door het ministerie gevraagd als kwartiermaker te opereren voor het IMVO- convenant land- en tuinbouw, terwijl hij nu focust op de Sociale Innovatie rond ‘Voedsel-Landbouw-Gezondheid’ – in samenwerking met maatschappelijke organisaties, de sector, overheden en bedrijven die ambachtelijke regionale producten weer dicht bij burgers willen brengen.
Vanuit Eemlandhoeve Inspiratiehuys worden excursies (Grootste/Breedste boer), inspiratie sessies op het erf, lezingen en nieuwe initiatieven vormgegeven. De ontwikkeling van de Eemlandacademie is een verwant initiatief dat een eigen plek heeft gekregen.

Joaël Salatin & Jan Huijgen

Winnaar Mansholtprijs

Boer en filosoof

De Hoeve, In de Media, Inspiratiehuys

Boer Jan in gesprek met een slager en vegetariër

De boer, slager en vegetariër in gesprek bij Kamerbreed. De...

Inspiratiehuys, Nieuws

Geld voor het versneld bereiken van gezond en duurzaam voedselsysteem

Blij met deze toekenning- als Eemlandhoeve(/Mansholtcampus) vinden wij de transitie...

De Hoeve, Inspiratiehuys, Nieuws, Vergaderen

Transitie coalitie voedsel op de Eemlandhoeve

''We zijn te gast op de Eemlandhoeve, waar de voltallige...

Powered by Eemlandhoeve