Inspiratiehuys

Inspiratiehuys

Boer en filosoof Jan Huijgen van het Eemlandhoeve Inspiratiehuys combineert ver-gezichten met de laarzen op de grond in zijn benadering van voedsel&landbouw&gezondheid&leefomgeving. Hij heeft een bron van ideeen in zich, die met maten omgezet worden tot daadwerkelijke prototypes en werkzame modellen.

Vanuit Eemlandhoeve Inspiratiehuys zijn ooit het agrarisch natuurbeheer voor de regio, de multifunctionele landbouw op nationaal level en ook de Europese benadering van het veelzijdige platteland vormgegeven.

Hij ontving voor zijn bijdrage de internationale Mansholtprijs (2007), samen met Carlo Petrini – de godfather van de slow foodmovement en Franz Fischler – oud Eurocommissaris voor peiler II van de plattelandsontwikkeling.

Jan Huijgen is nu bezig om voedsel weer centraal te stellen, dicht bij de natuur (van natuur leven) en dicht bij het lijf van mensen, met een  gezonde bodem, gezond landschap en: belangrijkste: de verbinding met burgers in de stad en de regio’s. Herstel van de regionale voedselscultuur.

Recentelijk werd hij door het ministerie gevraagd als kwartiermaker te opereren voor het IMVO- convenant land- en tuinbouw, terwijl hij nu focust op de Sociale Innovatie rond ‘Voedsel-Landbouw-Gezondheid’ – in samenwerking met maatschappelijke organisaties, de sector, overheden en bedrijven die ambachtelijke regionale producten weer dicht bij burgers willen brengen.
Vanuit Eemlandhoeve Inspiratiehuys worden excursies (Grootste/Breedste boer), inspiratie sessies op het erf, lezingen en nieuwe initiatieven vormgegeven (zoals www.BB4food.nl). De ontwikkeling van de Eemlandacademie is een verwant initiatief dat een eigen plek heeft gekregen.

Op deze pagina vindt u de laatste informatie over zijn activiteiten en leest u zijn laatste blogs.

Joaël Salatin & Jan Huijgen

Winnaar Mansholtprijs

Boer en filosoof

De Hoeve, Inspiratiehuys

Biodiversiteit op de Eemlandhoeve

BiodiversiteitEemlandhoeve-ONLINE Boerin Maaike is al 25 jaar bezig met biodiversiteit [...]

In de Media, Inspiratiehuys

Jan Huijgen bij Duurzaam Door over Burgers en Boeren 4 Food

Jan Huijgen bij Duurzaam Door Duurzaam Door

Inspiratiehuys

Uitnodiging Het Filosofisch Nagerecht

Uitnodiging 28 maart 2019 van 18.00 tot 20.30 uur (inloop vanaf [...]

Powered by Eemlandhoeve