Onze manier van boeren

Onze manier van boeren

De Eemlandhoeve heeft een hoge ambitie geformuleerd. Wij willen: stimulering van natuurlijke processen, duurzame bedrijfsvoering, leveren van een mooi stukje vlees en het realiseren van een intensief contact met de burger.

Het mag duidelijk zijn, op de Eemlandhoeve produceren we vlees op een duurzame manier.

Door natuurlijke processen te hanteren sluiten we kringlopen. De mest wordt in het voorjaar over het land uitgereden. Deze mest voedt de bodem en zorgt voor een grote verscheidenheid aan biodiversiteit.

Blonde ‘d Aquitaine runderen

De Blonde ‘d Aquitaine runderen passen goed in een circulaire bedrijfsvoering. Zij leven enkel van het gras en leveren uiteindelijk een fantastisch stukje vlees. De koeien worden het hele jaar door volledig met ons eigen kruidenrijke gras gevoerd. Hierdoor ontwikkelen de dieren rustig, en geven wij ze de tijd om te groeien. Alleen in de laatste 2 maanden voor het slachten voeren we extra krachtvoer. Daardoor krijgt het vlees extra vet en daarmee extra smaak. Hiermee produceren wij vlees wat voor het grootste gedeelte gras gevoerd is.Daarmee rustig heeft kunnen ontwikkelen en vol van smaak is.

Boer Henk Huijgen is aangesloten bij het Slow Food Youth Network (SFYN). Lees ook zijn blogs over zijn keuzes achter het produceren van vlees.

Voorbeeld voor Nederland

De Eemlandhoeve wil een voorbeeld zijn om het contact tussen burgers en boeren weer te stimuleren. Ook wil de Eemlandhoeve de herkomst van ons voedsel zichtbaar en herkenbaar te maken. Dit doen we door zorg te dragen voor de kernpunten:

  • klimaat en bodem,
  • bodem en bodemdiversiteit,
  • voedselkwaliteit en integriteit,
  • fair & truepricing

En daarmee het leveren van een goed en inhoudelijk rijk stuk eten.

Powered by Snowball