De Hoeve

De Eemlandhoeve heeft een hoge ambitie geformuleerd. Wij willen: stimulering van natuurlijke processen, duurzame bedrijfsvoering, leveren van een mooi stukje vlees en het realiseren van een intensief contact met de burger.

Het mag duidelijk zijn, op de Eemlandhoeve produceren we vlees op een duurzame manier.

Door natuurlijke processen te hanteren sluiten we kringlopen. De mest die in het voorjaar over het land uitgereden wordt, voedt de bodem en zorgt voor een grote verscheidenheid aan biodiversiteit. De Blonde ‘d Aquitaine runderen passen goed in een circulaire bedrijfsvoering, zij leven enkel van het gras en leveren uiteindelijk een fantastisch stukje vlees. De koeien worden het hele jaar door volledig met ons eigen kruidenrijke gras gevoerd. Hierdoor ontwikkelen de dieren rustig, en geven wij ze de tijd om te groeien. Alleen in de laatste 2 maanden voor het slachten voeren we extra krachtvoer bij om extra vet en daarmee smaak in het vlees te krijgen. Hiermee produceren wij vlees wat voor het grootste gedeelte gras gevoerd is en wat rustig heeft kunnen ontwikkelen en daarmee vol van smaak is.

Lees hier meer over onze manier van werken.

Boer Henk Huijgen is ook aangesloten bij het Slow Food Youth Network (SFYN). Lees ook zijn blogs over zijn keuzes achter het produceren van vlees.

 

Voorbeeld voor Nederland

De Eemlandhoeve wil een voorbeeld zijn om het contact tussen burgers en boeren weer te stimuleren en de herkomst van ons voedsel zichtbaar en herkenbaar te maken. Dit doen we door zorg te dragen voor klimaat en bodem, bodem en bodemdiversiteit, voedselkwaliteit en integriteit, fair & truepricing en het leveren van een goed inhoudelijk rijk stuk eten.

De Eemlandhoeve heeft in de afgelopen jaren bijna 100 vrienden opgebouwd die een relatie met de hoeve hebben. De burger investeert in de hoeve en krijgt daarvoor in natura de rente betaald.

Wilt u ook vriend worden van de Eemlandhoeve, of meer informatie? Lees dan hier verder.

 

Powered by Eemlandhoeve