Dat een boer geen 9 tot 5 baan heeft is over het algemeen wel bekend. Op de Eemlandhoeve valt het nog mee, het feit dat wij vleeskoeien hebben, zorgt ervoor dat onze boeren niet vroeg in de ochtend hoeven te melken. Zo komen onze boeren ook vaak pas rond half 9 aan op de boerderij.

Toch zijn er zeker wel onregelmatigheden die ervoor zorgen dat de boer toch uit zijn bed moet midden in de nacht, bijvoorbeeld bij een kalfkoe, of moet werken terwijl hij vrij heeft voor vakantie of bijvoorbeeld op zondag.

Zo ook afgelopen weekend. Zaterdag zouden de koeien op stal gaan- het wordt kouder en natter buiten en dan is er niet meer voldoende eten voor de koeien.
Alleen helaas, de koeien hadden er geen zin in op zaterdag. Dus toen moesten boer Jan en Henk, met hulptroepen, op zondag aan de bak om de koeien naar binnen te jagen. Ook zondag ging het niet al te makkelijk- maar uiteindelijk is het gelukt. Door één koe die al op stal stond, omdat zij onlangs een kalfje had gekregen, weer deels terug richting de kudde te halen, is de rest van de koeien door haar terug naar de stal gelokt.

Nu staan de koeien gezellig in de stal, midden op het erf! Kom gerust langs om ze wat kuilgras bij te voeren en kalfjes te spotten!

Ps. Zaterdag 28 november ontvang je gratis tartaar in onze winkel bij besteding vanaf € 35,00!

Share this post


Powered by Eemlandhoeve