Lichtjestocht Eemlandhoeve start voor de boodschap van kerst ….

Plekje aan de tafel …

Het was een bijzondere avond op de Eemlandhoeve waarin groot en klein, oud en jong, sterk en kwetsbaar zijn plekje aan de tafel mocht beleven. De grote lichtgevende ster is vanaf de Bisschopsweg nog steeds te zien.

Woorden worden veel krachtiger als ze omgeven zijn met licht en donker, verhalen en gedichten, muziek en dans, kleuren en geuren, verrassingen en gemeenschapszin.

Daar was vorm aan gegeven op de Eemlandhoeve door verschillende mensen. Er was een verklede engel die de boodschap voorlas, een dominee die een verhaal voordroeg, een muziekgezelschap dat liederen zong in de duisternis, dansende kinderen die de blijdschap uitdansten, twee oosterse vrouwen die goud, wierook en mirre letterlijk lieten ruiken en de onthulling van de kleurrijke bladzijdes uit de ‘Grootste Bijbel van Nederland’ die nu aan de Groene Schuur op de Eemlandhoeve hangen. Met als kernboodschap – Je hoeft niet te vechten voor een plekje aan de tafel.

Daarmee werd de boodschap die rondom kerst in alle kerken en gemeenschappen weer te horen valt, nu ook gezien, gehoord, geproefd en geroken – alle zintuigen zijn aangesproken. Het Woord is vlees geworden –  alle lichamelijke zinnen mogen dat beleven!

Lees ook het artikel in de Bunschoter of bekijk hun filmpje. Foto: De Bunschoter.

Share this post


Powered by Eemlandhoeve