Jan en Fairfood: over herstellen van de verbinding tussen burgers en boeren

Fairfood sprak met Jan Huijgen over de verbinding tussen burgers en boeren. Door de coronacrisis zijn er grote uitdagingen met de internationale keten van eten. Daarnaast is het een lastige tijd voor veel kleine ondernemers. Er zijn talloze #Supportyourlocals initiatieven, waarin producten van ‘locals’ gekocht worden. Maar support je daar echt uw ”locals” mee? Waar is het product wat u koopt gemaakt? En heeft de producent een eerlijke prijs voor het product gekregen?

Door een lange keten tussen producent en consument is het vaak onduidelijk waar een product vandaan komt en waar het geld wat u uitgeeft als consument heen gaat.

Met wat u koopt, heeft u invloed op de aarde. Steeds meer consumenten worden hier bewust van. Consumenten kopen niet meer alleen een product, maar laten uit hun koopgedrag duurzame normen en waarden blijken. Consumenten moeten samen met boeren streven naar dit duurzamere voedselsysteem. Boeren door middel van het inzicht geven in de ketens en burgers door het kopen van producten van ‘locals’.

Lees hier de blog van Fairfood over dit onderwerp. In onze (web)winkel kunt u producten kopen. Hier kunt u onze eigen producten kopen (biologisch rundvlees, jam etc. direct van de boer) en producten die wij zorgvuldig selecteren op basis van duurzaamheid. Indien mogelijk kopen wij onze producten regionaal in.

Share this post


Powered by Eemlandhoeve