Eten van lokale, intacte ecosystemen

Voorjaar is een periode vol beloften! Zelfs mensen die wat verder van de natuur af leven ervaren dat. Maar als je, zoals wij op de Eemlandhoeve, dichtbij en met de natuur leeft, en er zelfs van afhankelijk bent, dan beleef je dat tot in het diepst van je wezen.

Joel, onze nieuwe moestuinder, is volop bezig. De akker ligt er inmiddels maagdelijk bij in afwachting van de geweldige dingen die komen gaan.

Henk heeft alle afrasteringen nagelopen, ruige stalmest is verspreid over het land. De koeien mogen binnenkort (20 april!) naar buiten.

Met de erfbeheerploeg zijn we volop aan het shii takes enten; zodat we over twee jaar weer de smakelijke gezonde paddestoelen kunnen eten, en op die manier zelf ook deel uitmaken van het ecosysteem op ons bedrijf. Het eerste kruidje wat ik zo vaak als mogelijk voor onze gasten oogst, is  daslook.  Frisgroen, supervers, een pittige smaak ergens tussen ui en knoflook: heerlijk over salades!  Daslook is de prelude op wat komen gaat: een seizoen met veel groenten en fruit en vlees van eigen erf in de boerderijwinkel en in keuken van ons restaurant!

Veel mensen zijn bewust bezig met wat zij eten . Onder onze gasten begroeten we vegetariers, flexitariers, veganisten, paleo-eters…. De eigen gezondheid, liefde voor dieren en de bescherming van de aarde spelen bij dergelijke keuzes een rol. Heel bemoedigend dat steeds meer mensen hier aandacht voor hebben!  Wat voor leefstijl je ook kiest, het gaat erom dat je vooral eet van lokale, intacte ecosystemen waarin planten en dieren met elkaar in evenwicht leven. En dat is nu exact hetgeen waar wij op de Eemlandhoeve mee bezig zijn.  Als u klant van ons wordt of blijft, dan ondersteunt u daarmee dit lokale ecosysteem.

We zien ernaar uit om u te begroeten op de Eemlandhoeve.

Volg de Eemlandhoevemoestuin via instagram:
https://instagram.com/eemlandhoeve.moestuin?utm_source=ig_profile_share&igshid=knyoy68ccw44

Share this post


Powered by Eemlandhoeve